top of page
Search
  • Antti Moisander

Valtuustoaloite lukittavien pyöräsäilöjen hankkimiseksi keskustaan

Valtuustoaloite lukittavien pyöräsäilöjen hankkimiseksi keskustaan
Pyörävarkaudet ovat piinanneet Tamperetta jälleen läpi kesän. Perinteiset pyörätelineet ja lukot eivät kauaa pidättele varkaita. Esimerkiksi rautatieasemalla Finnparkin pysäköintitalossa toimii lukittu pyöräparkki, mutta se ei yksinään vastaa kaupungin tarpeisiin. Muualla Suomessa on käytössä erilaisia ratkaisuja, joissa pyörän saa julkisella paikalla jätettyä lukittuun tilaan maksua vastaan.


Esitän, että Tampereen kaupunki selvittää mahdollisuuksia hankkia keskusta-alueen keskeisille paikoille, kuten rautatieaseman ja Ratinan seudulle lukittavia säilöjä polkupyörille. Esimerkiksi vähäiselle käytölle jäänyttä Posteljooninpuistoa hyödyntämällä, lukittava pyöräsäilö palvelisi niin keskustan halkovaa itä-länsi pyöräilyväylää käyttäviä työmatkapyöräilijöitä, kuin myös rautatieaseman asiakaskuntaa.


Pyöräsäilöt voisivat olla sijainnista riippuen joko useamman pyörän vetäviä suurempia pyörävarastoja tai pyörät yksittäin lukitsevien säilytyslaatikoiden kokonaisuuksia. Tampere on kehittyvä pyöräilykaupunki. Laajenevien pyöräilyreittien lisäksi on oleellista, että myös pyörien säilöminen ja turvaaminen niin säältä kuin varkailta pysyy kehityksessä mukana.
Antti Moisander

Kaupunginvaltuutettu (ps.)
Valtuustoaloite jätetty kaupunginvaltuuston kokouksessa 29.8.2022


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Tammikuussa 2022 käytiin laatuaan ensimmäiset aluevaalit. Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon valittiin varsinaisia jäseniä kolmestatoista kunnasta. Kymmenen kuntaa jäi näin ollen ilman omaa

Post: Blog2_Post
bottom of page